laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Garnaalbrochettes met groene pepe
  ingrediënten:
   



    Marineertijd: 2 uur

  • - 12 tot 18 grote garnalen (gamba's)

    Marinade:

  • - 6 eetlepels olie

  • - 1/2 citroen

  • - 2 eetlepels groene peper

  • - snuifje zout

    Saus:

  • - 2 avocado's

  • - 1 citroen

  • - 2 sjalotten

  • - 1 koffielepel mosterd

  • - zout

  • - 1 eetlepel cognac

  • - enkele druppels tabasco
  bereiding:
    De marinade bereiden door de olie, het citroensap en de geplette groene peper te mengen; kruiden met zout. Er de garnalen inleggen en 2u laten marineren. Aan spiesjes rijgen en op een vrij hevig vuur 6 tot 7 minuten laten roosteren, dikwijls besprenkelen met de marinade. De saus bereiden: de avocado's schillen en het vruchtvlees mixen met het citroensap en de gepelde sjalotten. De mosterd, het zout, de cognac en de tabasco bijvoegen. Opdienen met de gegrilde garnalen. Je kan diepvriesgamba's of- garnalen gebruiken, ze ontdooien wel in de marinade.

Tip: Stukjes rode en groene paprika tussen de garnalen rijgen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats