|
|
|
Kerstbuche |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 buchen van 30 cm lang en 8 cm diameter:
Biscuit :
250 g biscuitmix, 3 eieren, 1 soeplepel water
Vulling :
3/4 l slagroom, 8 soeplepels fijne suiker, 3 sneetjes ananas, 1 flesje rhumessence
Garnituur :
chocoladeschilfers, schuimpaddestoeltjes, prettige feestdagen,…. |
|
bereiding: |
|
|
bereid de biscuit :
verwarm de oven op 180°C
beboter de vorm
voeg de eieren, de biscuitmix en de soeplepel water in een kom en mix de massa gedurende 10 minuten op hoge snelheid
breng het deeg in de vorm, strijk het mooi glad en bak de biscuit gedurende 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
ontvorm de biscuit en laat afkoelen op een rooster
klop de slagroom
snijd de ananas in zeer kleine stukjes
snij de kerststronk middendoor en trempeer met rhum aangelengd met een beetje sap van de ananas
breng er de slagroom alsook de kleine stukjes ananas op
breng het tweede deel op de kerststronk
werk de buitenkant af met slagroom en garneer
dit is een recept van ingrid.l. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|