|
|
|
Driegangen kerstmenu: klaar binnen één uur |
|
ingrediënten: |
|
|
Voorgerecht:
Taartje van gerookte zalm met saus van basilicum
Voor 4 personen:
300 g gerookte zalm
citroensap
15 blaadjes basilicum
3 sneden gerookte zalm voor het bekleden van de vormpjes
1 doosje kaviaar of een potje viseitjes
mayonaise
1 dl verse room
zout en peper
Bereidingstijd: 15 minuten
Taartje:
zalm grof hakken en mengen met 2 koffielepels citroensap, peper en 8 blaadjes gehakte basilicum. 4 vormpjes (eventueel koffiekopjes) bekleden met de sneden gerookte zalm. Vullen met gehakte zalm en toedekken met folie. De vormpjes 2 uur in de koelkast plaatsen.
Saus:
mayonaise, 2 dessertlepels citroensap en 7 blaadjes gehakte basilicum mengen. 1 dl room door de saus roeren. De vormpjes omdraaien op borden. Het taartje garneren met kaviaar en overgieten met saus. |
|
bereiding: |
|
|
Fazantenborst met risotto en bospaddestoelen
Voor 4 personen:
4 fazantenborsten
250 g risottorijst
1 liter gevogeltefond
200 g bospaddestoelen
100 g geraspte Parmezaanse kaas
50 g boter
olijfolie
peper en zout
1 dl rode wijn
Bereidingstijd: 25 minuten
Risotto:
Fruit de rijst glazig in de olijfolie en overgiet hem met hete fond. Laat 15 minuten rustig doorkoken en roer geregeld. Voeg, wanneer de rijst gaar is, de kaas toe en roer goed door.
Fazant:
Bak de fazantenborsten bruin, kruid ze met peper en zout en laat verder garen op een zacht vuur. Borstel de paddestoelen schoon en stoof ze gaar in wat olijfolie. Schep de paddestoelen uit de pan en schik ze op warme borden. Giet de rode wijn bij het stoofvocht en laat gedeeltelijk inkoken. Haal de saus van het vuur af en klop klontjes koude boter door de saus en breng op smaak. Schep de risotto midden op de borden en schik er de plakjes gesneden fazantenborsten rond.
Wentelteefjes met walnootijs
Voor 4 personen:
4 sneetjes rozijnenbrood
1 ei
1 dl melk
1,5 dl bruin bier
4 eetlepels boter
4 bolletjes walnootroomijs
poedersuiker
Bereidingstijd: 10 minuten
Klop het ei, de melk en het bier in een mengkom. Snijd het rozijnenbrood in driehoekjes en laat ze goed weken in het beslag. Verhit de boter in een antikleefpan en bak hierin het rozijnenbrood langs weerszijden mooi goudbruin. Schep een bolletje ijs op elk bord en schik er de wentelteefjes rond. Bestrooi ze met poedersuiker. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|