|
|
Plet de tomaat
Was alle groenten en snij ze fijn, behalve spinazie (grof)
Scheid de basilicumsteeltjes en -blaadjes
doe de bonen, laurier, aardappel en geplette tomaat in een pan water en kook ze gaar (voor verse bonen na 20 min, voor gedroogde na minimum een uur)
verwarm ondertussen in een pan wat olie
fruit de uien, bacon, wortel, selder, venkel, knoflook en basilicumsteeltjes (fijngehakt. op een laag vuurtje met deksel
voeg tomaat, courgette en rode wijn toe
laat een kwartiertje zachtjes pruttelen
Giet de bonen af, maar bewaar de helft van het kookvocht.
Laurier, aardappel en tomaten gooi je weg
breng de bonen op smaak met peper, zout en olie
Voeg in het kokende mengsel spinazie, bouillon en bonen toe
stop de gedroogde pasta in een zak, knijp de lucht eruit en bind de zak dicht
sla de stukjes fijn
knoop de zak open en kieper de inhoud in het kokende mengsel
Laat koken tot de pasta gaar is
voeg indien gewenst extra bouillon of kookvocht toe om te verdunnen
breng op smaak met peper en zout
sprenkel er verse versnipperde basilicum over
serveer met parmezan |