|
|
|
Konijn met kappertjes en tomaat |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
2 achterbouten van tam konijn
olijfolie
2 gedroogde pepertjes
olijfolie
1 flinke ui, 2 tenen knoflook in fijne snippers gehakt
een halve winterwortel in kleine stukjes
50 gram gedroogde tomaatjes
1 glas witte wijn, zelfde hoeveelheid tomatenpulpo (uit een fles, zónder toevoegingen)
1 laurierblad, 1 takje tijm zout, peper
5 ansjovisjes in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel kappertjes |
|
bereiding: |
|
|
Het konijn rondom bruin braden, de ui, de knoflook, de pepertjes en de wortel erbij doen en even meesmoren. De kruiden toevoegen en de witte wijn. Alles aan de kook brengen en de tomatenpulp erbij. Even voorzichtig roeren en het vlees zo, ongeveer 1 uur, zachtjes laten stoven. Voeg zonodig nog wat bouillon toe. Dan de ansjovis en de kappertjes erbij doen.
Opdienen met wat vers gehakte platte peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|