laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hindegebraad met witloofbootjes in rozijntjessaus.
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 kg hindegebraad
2 eetl. boter
4 witloofstronken
1 blik bereide veenbessen.

Marinade:
1 fles Normandische cider (doux )
2 fijngesneden uien
2 fijngesneden wortelen
1 takje peterselie
kruiden: 2 blaadjes laurier
1 koffielepel jeneverbessen
1 koffielepe tijm
5 peperbolletjes
1 kruidnagel

Saus:
200 ml wildfond
2 dl room
2 eetlepels witte rozijnen
2 eetlepels walnoten
3 eetlepels cognac
1 sjalot
maizena express
1/2 koffielepel kruidentuiltje
Peper en zout.
  bereiding:
    Voorbereiding dag voordien
Doe alle ingredienten voor de marinade in een kom en dompel het gebraad er in onder. Laat het afgedekt de hele nacht rusten.
Laat de rozijnen weken in de cognac
Hak de noten fijn

Bereiding.
Haal het vlees uit de marinade en dep goed droog
Bak goed aan in de hete boter. Bak verder in een warme oven
Laat het witloof gaarstoven. Vul de helften met veenbessen.
Laat de sjalot stoven in boter, voeg wildfont toe en laat tot de helft inkoken. Doe er dan de room, rozijnen met cognac en de nootjes bij. Kruiden met peper en zout en kruidentuiltje.
Laat nog even goed koken en binden met maizena express.

dit is een recept van Jumpi
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats