|
|
- de boontjes en de sluimerwten koken tot ze nog knapperig zijn, spoelen met koud water voor de kleur.
- 2 sjalot en 1 teentje look stoven in een beetje olijfolie samen met tijm en laurier, peper en zout - niet bruin laten worden, op een klein vuurtje konfijten.
- boschampignons nazien en eventueel afborstelen.
- het vlees aanbraden tot je een mooi aanbaksel hebt - het vlees in alluminiumfolie wikkelen en in een schaal bewaren
- deglaceer de pan met de azijn, 2 teentjes look, 1 gesnipperde sjalot, de tomaat in blokjes, een beetje dragon, de porto bijvoegen en even laten inkoken, dan de wildfond en ook een beetje laten inkoken - giet de saus door een zeef.
dit kan je allemaal 's morgens doen.
's avonds:
- het vlees nog +/- 20 ' in de oven plaatsen (even nazien wat je wenst, rood of doorbakken)
- de champignons aanbakken met peper en zout, de gekonfijte sjalotten en de groenten bijvoegen en mee opwarmen
- de saus opwarmen - de appel 1 min. in de micro + veenbessen opwarmen
- serveren met dennenappeltjes (kroketten)
dit is een recept van Chris M. |