laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipfilet met currysaus
  ingrediënten:
    4 halve kipfilets, in blokjes
- verse ananasschijfjes, 5 mm dik
2,5 dl room
1 à 2 el currypoeder of -pasta
2 dl kippenbouillon
- eventueel blokjes rode paprika, appelen - olijfolie
- versgemalen zwarte peper en zeezout
  bereiding:
    Verhit wat olijfolie in een pan, doe de kipblokjes erin en braad ze in 10 à 15 minuten (naargelang de grote van de blokjes) gaar en goudbruin.
Neem uit de pan en houd warm.
Doe nog wat olijfolie in de pan, waar de kip is ingebakken, voeg het currypoeder toe (volgens persoonlijke smaak), roer op en bak deze een minuutje mee op een zacht vuurtje (goed roeren, curry bakt vlug aan).
Voeg de bouillon toe, roer aanbaksel los met een garde en kook voor de helft in.
Voeg de kipblokjes en de room toe en kook, op een zacht vuurtje, verder in tot gewenste sausdikte (of bindt in met een sausbinder).
Breng op smaak met peper en zout.
Verhit wat olijfolie in een andere pan, doe er de ananasschijfjes of stukjes in en bak lichtgoudbruin in een tweetal minuten (halverwege baktijd schijfjes of stukjes omdraaien/omroeren zodat alle kanten goudbruin zijn
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats