|
|
|
Hete duivel |
|
ingrediënten: |
|
|
Gemengd gehakt,
peper,
een handvol sjalotjes,
appelmoes,
donkerbruine suiker,
aardappelen voor puree,
klont boter,
1 ei,
nootmuskaat,
melk,
paneermeel. |
|
bereiding: |
|
|
Bak het gehakt in een pan tot het mooi korrelig is. Mag goed gepeperd worden naar eigen smaak. Geen zout, dat zit al voldoende in het gehakt. Als het gehakt klaar is haal je het uit de pan en in het vet bak je flink wat fijngesnipperde sjalotjes. Ze mogen rijkelijk aanwezig zijn. Als die mooi glazig zijn, voeg je het gehakt weer toe en roer je alles flink door elkaar. Dit gehaktmengsel kieper je dan in een vuurvaste overnschotel en daarboven komt dan een flink laagje appelmoes, zelfgemaakt of uit een potje, liefst appelmoes met nog stukjes appel in. Boven die appelmoeslaag strooi je een laagje donkerbruine suiker en daarboven komt nog een laag puree. Echte puree met een flinke klont boter, een ei, wat muskaatrnoot en een flinke teug melk. Dat laagje werk je af met wat paneermeel en wat botervlokjes en dan mag de schotel heet worden en gratineren in de oven. Als de duivel een mooi bruin korstje heeft, is hij heet genoeg en mag hij op tafel.
Dit is een recept van Felice |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|