laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalmbavarois met tomatencoulis
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 plakjes gerookte zalm
90 gr gerookte zalmsnippers
0,5 dl room
0,5 dl crème fraîche
15 gr tomatenpuree
worcestershiresaus
vers gemalen witte peper


2 vleestomaten
1/2 eetl. Tomate Frito (Heinz)
1 bouquet garni
0,2 dl (olijf)olie
1/2 eetl. gembernat
zout, witte peper
8 reepjes geblancheerde prei


4 gele cherry-tomaatjes
4 takjes dille
roze zalmeitjes
1 stokbrood
boterballetjes
  bereiding:
    Bekleed 12 kleine vormpjes met de plakjes gerookte zalm. Zorg dat ze ruim over de rand hangen zodat ze, na vulling, de massa net kunnen overlappen.

Pureer de zalmsnippers. Klop de room lichtjes op en spatel deze samen met de crème fraîche door de zalmpuree. Roer er dan de tomatenpuree, worcestershiresaus en wat vers gemalen witte peper door. Vul hiermee de vormpjes voor de helft en dek de massa af met de overhangende zalm. Zet de vormpjes gedurende 1 uur in de koeling om op te stijven.

Ontvel voor de tomatencoulis de vleestomaten en snijd ze in kleine blokjes. Doe deze, samen met de Tomate Frito, bouquet garni, (olijf)olie en het gembernat, in een pan en laat het ca 20 minuten op een klein vuur garen. zeef de coulis vervolgens en breng ze op smaak met zout en witte peper en laat ze afkoelen. Snijd van de prei lange repen, blancheer ze en spoel ze direct koud. Dep ze droog.


Leg op elk bordje kruiselings 2 geblancheerde preireepjes en stort daar de zalmbavarois op. Bind de prei-reepjes nu zodanig dat het geheel op een pakketje lijkt. Giet er wat tomatencoulis naast en garneer het met een doormidden gesneden cherry-tomaatje, een dille takje en wat zalmeitjes. Serveer er vers gebakken stokbrood en boterballetjes bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats