laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gefrituurde rogreepjes met Gribichesaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

600 g rogvleugels met graat

voor het paneren:
2 eiwitten
een scheutje melk
een soeplepel arachideolie
100 g bloem
100 g broodkruim

voor de mayonaise:
1 eigeel
1 scheut worcestersaus
enkele druppels tabasco
enkele druppels citroensap
2 1/2 dl druivenpitolie
zout

voor de Gibrichesaus:
mayonaise
1 gekookt ei
30 g groene kruidenmengeling
3 augurken
1 eetlepel kappertjes
1/2 bot peterseliepluksels
peper en zout
  bereiding:
    De rogvleugels fileren (of vraag dit aan je vishandelaar) en in reepjes snijden.
De reepjes als volgt paneren:
In bloem wentelen en het overtollige afkloppen, door het losgeklopte eiwit met melk en olie halen en nadien door het broodkruim.
De mayonaise kloppen:
Eerst eigeel, citroensap, tabasco, worcestersaus en zout opkloppen, daarna de olie per kleine hoeveelheid al kloppend toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.
Voor de Gibrichesaus:
De mayonaise mengen met de in stukjes gesneden ei, augurken, kappertjes en groene kruiden.
De rogreepjes kort frituren in olie op 180°C, bladpeterseliepluksels even meefrituren op het einde. Alles uithalen, laten uitlekken en ontvetten op een absorberend papier. Licht bestrooien met zout en onmiddellijk serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats