Konijnenfilets en blauwgeaderde kaas |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600 g konijnenfilet
150 g Bleu des Moines (blauwaderkaas)
100 g boter (roomboter)
4 peren (Conférence)
1 eetlepel honing (vloeibaar)
25 g boter (bakboter)
kaneelpoeder
5 dl wijn (wit/zoet)
4 eetlepels citroensap
5 g suiker
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
1 eetlepel kervel (fijngehakt)
2 eetlepels kippenbouillon
2 dl room
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
De blauwgeaderde kaas gladroeren met de roomboter en er de gehakte tuinkruiden bijvoegen. De helft van de geschilde en gehalveerde peren beetgaar koken in de wijn met de suiker en het citroensap. De overige peren in dobbelsteentjes snijden, kort afbakken in boter en het kooknat van de halve peren erbij gieten. De honing erdoor roeren en laten indikken.
De peerhelften bestuiven met kaneel en net voor het opdienen kort onder de ovengrill zetten.
De konijnenfilets afbakken in boter, kruiden met peper en zout en warm houden. Het braadvet afgieten, deglaceren met de kippenbouillon en de room en laten inkoken.
De kaasmengeling erdoor roeren tot een gladde smeuïge saus. De in plakken gesneden konijnenfilets opwarmen in de saus, op warme borden schikken en garneren met blokjes peer en halve peren met kaneel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|