|
|
|
Rabarbertaart 2 |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 6 personen
400 g rabarberstengels, schoongemaakt en in stukjes
250 g zelfrijzend bakmeel
200 g suiker
150 g boter
3 eieren, gesplitst
poedersuiker |
|
bereiding: |
|
|
Doe ± 20 gram boter en 100 gram suiker in een pan en laat dit karamelliseren. Voeg de rabarberstukjes toe en kook ze in 10 minuten tot moes (u kunt de moes eventueel wat indikken met een beetje bloem). Laat de moes afkoelen. Kneed intussen van het bakmeel, de boter en 3 eierdooiers een stevig deeg en bekleed hiermee een beboterde springvorm. Klop de eiwitten heel stijf en voeg de suiker toe. Leg de rabarbermoes op het deeg in de springvorm en schep er voorzichtig een dun laagje stijfgeklopt eiwit overheen. Bak de taart een half uur tot drie kwartier in de oven (150ºC). Laat het korstje niet te bruin worden. Serveer de taart lauwwarm, bestrooid met poedersuiker. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|