|
|
|
Dikke Venkelsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 aardappelen
3 venkels
60 gr. boter
2 koppen bouillon
zout, peper
125 gr. jong belegen kaas
bieslook |
|
bereiding: |
|
|
Aardappelen in stukjes snijden, venkel in reepjes daarna in stukjes.
Boter in middel grote pan verwarmen en venkel toevoegen.
Afgedekt onder af en toe roeren op laag vuur 10 min. smoren.
Venkel niet laten verkleuren. Aard. en bouillon toe voegen, roerend aan de kook brengen, vuur temperen. Afgedekt 10 min koken tot alles net gaar is.
Met zout en peper op smaak brengen.
Van het vuur nemen en af laten koelen.
Mengsel in keuken machine doen, kaas toevoegen glad mixen. (kan ook met staaf mixer)
Soep in de pan terug doen bieslook toevoegen en al roerend aan kookpunt brengen, niet meer laten koken.
Dit is een recept van Reggy en Diane |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|