laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Biologische appeltaart
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

voor het deeg
300 g boter
200 g donkere rietsuiker
3 eieren
600 g bloem (mag lichtbruin zijn - 85%)
1/2 koffielepel (zee)zout
snuifje vanille & kaneel
1/2 koffielepel bicarbonaat

voor de banketbakkerscreme
1 l melk
80 g maïzena
2 eierdooiers
vanillestok
150 g donkere rietsuiker

voor de appelvulling
2 à 3 appels
3 eieren
75 g donkere rietsuiker
50 g boter
  bereiding:
    Deeg

Meng de boter met de suiker, desnoods opwarmen tot mayonaise-achtige vastheid. Eieren toevoegen en kruiden, daarna de bloem toevoegen, niet kneden!
Ongeveer 12 uur laten rusten in de koelkast
Deeg na de rusttijd kneden tot je een homogene deeg hebt.
Uitrollen tot je ongeveer 3 mm dikte hebt
In een taartvorm leggen (taartvorm van 2,5 tot 3 cm hoog)

Banketbakkerscrème:
Kook de melk met de suiker
Meng de eierdooiers met de maïzena en een beetje melk
Als de melk kookt, voeg dan daarvan wat bij het mengsel
Alles in de kokende melk gieten en even laten doorkoken.

Appelvulling:
Appels schillen en in kleine blokjes snijden of met zeer grove rasp tot lange slingers raspen.
Eieren met de suiker opkloppen tot een mousse (liefst met elektrische handmixer of keukenrobot)
Breng ondertussen een laagje boter aan op de taartbodem
Leg de appels erop
Net voor je het mengsel gaat gebruiken voeg je aan de opgeklopte eieren de 50 g gesmolten boter
Giet het mengsel over de appelen
Bak gedurende 30 min in de oven (op 180°C à 200°C)

Dit is een recept van Danny Billensen en dit recept is verschenen in Ambiance Magazine.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats