|
|
Breng een pan met (gezouten) water (en een scheutje olijfolie tegen het kleven) aan de kook.
Kook de pasta daarin beetgaar (raadpleeg de gewenste kooktijd op de verpakking).
Giet de pasta af en hou ze aan de kant.
Snij intussen de kipfilets in dunne repen.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak daarin de pijnboompitten en de kippenreepjes in enkele minuten gaar.
Was de tomaten en de raketsla.
Bereid een vinaigrette met de olie, het sinaasappelsap en de balsamico azijn.
Meng alle ingrediënten in een slakom.
Bestrooi voor het opdienen met de parmezaanse kaas.
TIP:
Normaal wordt dit gerecht warm opgediend, maar op een zomerse dag kan het ook koud geserveerd worden. Spoel de past in dat geval onder koud water zodat ze niet gaat kleven.
Korte deegwaren (farfalle, fusilli, penne, enz…) zijn ideaal om te verwerken in salades.
dit recept komt uit: “Gezond genieten”
386 kcal p.p. |