laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pasta met gegrilde kip en rucola
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 gr volkoren korte deegwaren (vb. Penne)
200 gr kippefilet
100 gr rucola (raketsla)
300 gr kerstomaten
50 gr parmezaanse kaas
1 eetlepel pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels koolzaadolie
sap van 1/4 sinaasappel
balsamico azijn
zout en peper
  bereiding:
    Breng een pan met (gezouten) water (en een scheutje olijfolie tegen het kleven) aan de kook.
Kook de pasta daarin beetgaar (raadpleeg de gewenste kooktijd op de verpakking).
Giet de pasta af en hou ze aan de kant.
Snij intussen de kipfilets in dunne repen.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak daarin de pijnboompitten en de kippenreepjes in enkele minuten gaar.
Was de tomaten en de raketsla.
Bereid een vinaigrette met de olie, het sinaasappelsap en de balsamico azijn.
Meng alle ingrediënten in een slakom.
Bestrooi voor het opdienen met de parmezaanse kaas.

TIP:
Normaal wordt dit gerecht warm opgediend, maar op een zomerse dag kan het ook koud geserveerd worden. Spoel de past in dat geval onder koud water zodat ze niet gaat kleven.
Korte deegwaren (farfalle, fusilli, penne, enz…) zijn ideaal om te verwerken in salades.
dit recept komt uit: “Gezond genieten”

386 kcal p.p.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats