|
|
|
Hindengebraad in sausje van eekhoorntjesbrood |
|
ingrediënten: |
|
|
1 kg hindengebraad (diepvries)
40 g eekhoorntjesbrood (gedroogde champignons)
2 eetl. rodebessengelei
2,5 dl rode wijn
0,5 dl cognac
1,5 dl wildfond
2 eetl. olijfolie
peper en zout
instantsausbinder |
|
bereiding: |
|
|
mag enkele uren vooraf:
-Laat het eekhoorntjesbrood 1 u zwellen in heet water. Spoel ze nadien grondig en snij in kleine stukken. Laat ze enkele uren trekken in rode wijn.
-Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.
Verhit de olijfolie in een braadpan en kleur het vlees aan alle kanten goudbruin.
Giet cognac over het vlees en flambeer (weg van de dampkap).
Schik het vlees in een ovenschotel en schuif in een op 200° C voorverwarmde oven gedurende 15 min.
Verwarm de rode wijn met het eekhoorntjesbrood en de wildfond, en giet bij het vlees. Laat nog 30 à 40 min. braden. Het vlees moet nog rosé zijn.
Haal het vlees uit de ovenschotel, kruid met peper en zout en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Giet het braadvocht in een pan en breng aan de kook met de rodebessengelei. Bind lichtjes met instantsausbinder en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus bij. Serveer met bv. witloof, een gestoofde appel of boontjes in spek en kroketjes.
Tip:
Het gewicht van hindengebraad kan soms wat afwijken: voor bv. 1,3 kg rekent u 10 à 15 min. meer baktijd. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|