Gebakken scampi's met sojascheuten en kokosmelk |
|
ingrediënten: |
|
|
- 16 gepelde jumbo scampi's (diepvries)
- 500 g verse sojascheuten
- 2 appelen
- 1 rode ui
- 1 potje koriander
- 50 g cashewnoten
- 2,4 dl milde kerriesaus (Go-tan)
- 1,65 dl kokosmelk
- 2 eetl. oosterse bakolie
- cayennepeper
- zout |
|
bereiding: |
|
|
Snipper de koriander fijn. Hou enkele blaadjes afzonderlijk
voor de garnituur.
Snij de ui in ringen.
Snij de appelen in gelijke blokjes.
Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag.
Verhit 1 eetl. oosterse bakolie in de wok en roerbak de diepgevroren scampi's gedurende 5 min. op een hoog vuur. Kruid naar smaak met cayennepeper en zout. Verwijder het vrijgekomen vocht en haal de scampi's uit de wok.
Verhit opnieuw 1 eetl. bakolie en bak de rode ui en de stukjes appel gedurende 2 min.
Voeg de sojascheuten toe en roerbak gedurende 3 min.
Giet er de kokosmelk en de kerriesaus over en laat nog 2 min. doorkoken.
Voeg de scampi's en de geroosterde cashewnoten toe en laat nog even mee opwarmen.
Werk af met enkele takjes koriander en dien onmiddellijk. Serveer er Thaise rijst bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|