laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zweedse glogg
  ingrediënten:
    voor 6 personen:

1 fles rode wijn
1 dl rum, cognac en vodka
200 g fijne griessuiker S2 van Tienen
50 g amandelen
50 g krenten
1 sinaasappel
3 kaneelstaafjes
1/2 koffielepel verse, geraspte gember
1/2 koffielepel kardamom in poeder
  bereiding:
    Giet de gember, de kardamom, de kruidnagels en de kaneel in een grote kom. Overgiet met de alcohol en laat 12 u trekken. Filter de alcohol, giet in een kookpot met de wijn, de suiker, een lange strook sinaasappelschil, de krenten en de amandelen. Laat zachtjes opwarmen, zonder koken, tot de suiker volledig opgelost is. Heet opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats