Gemarineerd kalfsvlees met gewokte picklesgroenten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 kalfsmedaillons van elk 150 g
1 zoete ui
½ kleine pompoen
1 komkommer
2 takjes selder
½ venkel
½ bloemkool
4 takjes lente-ui
een scheutje sherryazijn
2 el kandijsuiker
2 el mosterd
1 el kerriepoeder
een duimdik stuk verse gember
shiso
arachideolie
peper en zout
voor de marinade:
1 dl olijfolie
2 teentjes knoflook
2 takjes verse rozemarijn
1 citroen |
|
bereiding: |
|
|
Haal met een dunschiller de schil van de citroen. Doe die met de olie, de gesnipperde look en de verse rozemarijn bij het vlees. Laat een nachtje marineren in de koelkast.
Maak de groenten schoon en snijd alles in kleine stukjes. Wok de groenten met uitzondering van de lente-ui voor driekwart gaar in hete arachideolie.
Meng de suiker, de mosterd en het kerriepoeder door de azijn. Rasp er de verse gember bij en doe dit mengsel bij de groenten. Laat nog enkele minuten verder sudderen.
Dep de marinade van het vlees, kruid met peper en zout en rooster het vlees in een hete grillpan. Laat het vervolgens even rusten.
Werk de wokgroenten af met de gesnipperde lente-ui.
Serveer het vlees met de wokgroenten en enkele scheutjes shiso. Druppel nog wat van de resterende marinade over het vlees. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|