|
|
|
Winterse groentecassoulet met quorn |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 eetlepels olijfolie
2 knoflookteentjes, fijngehakt
1 ui, versnipperd
2 wortellen, in staafjes gesneden
2 aardappelen, in kwartjes gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
1 blikje (400g) kerstomaten "pomodorini"
1 eetlepel tomatenconcentraat
1 koffielepel tijm
1 laurierblad
1 blikje (385 - 340g netto) cannellini
200 g sperziebonen
1 schaaltje Quorn in blokjes
50 g paneermeel
4 mespuntjes bruine suiker
2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt |
|
bereiding: |
|
|
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een stoofpan met dikke bodem. Fruit daarin de look, de ui, de wortelen, de aardappelen en de courgette gedurende 3 minuten op fel vuur.
Doe daarbij de tomaten met hun sap, het tomatenconcentraat, de tijm en de laurier. Zet een deksel op de pan en breng aan de kook. Verlaag de warmte dan tot de helft en laat ongeveer 15 minuten sudderen.
Doe de witte bonen en de sperziebonen erbij. Laat nog 10 minuten doorkoken met deksel.
Verwarm de oven voor op 200°.
Verhit de resterende olijfolie in een bakpan. Bak de quorn goudbruin in enkele minuten.
Doe de groenten in een gratineerschotel. Doe de quorn erbij. Bestrooi met paneermeel en bruine suiker. Laat 5 minuten bruinen in de oven. Versier met bladpeterselie.
Lekker met enkele sneetjes boerenbrood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|