|
|
|
Ontbrekend ingredient ? vervangen dan maar ! |
|
ingrediënten: |
|
|
U hebt een heerlijk recept gevonden, het water loopt u al in de mond en dan ziet u dat u een ingrediënt niet in huis hebt… Dan maar op zoek naar een ander menu-ideetje? Niet nodig! In uw keukenkastje vindt u beslist een vervangingrediënt… |
|
bereiding: |
|
|
Paneermeel:
verkruimel oudbakken brood of beschuiten met de mixer of de rasp.
Verse room:
u kunt dit vervangen door een klontje boter, gecondenseerde melk, kokosmelk of yoghurt (maar breng de bereiding dan niet aan de kook).
Meel:
dit kunt u vervangen door maïzena. Gebruik dan de helft van de hoeveelheid.
Suiker:
gebruik bruine suiker, honing of vanillesuiker ter vervanging.
Chocolade:
vervang een blokje chocolade door ongeveer 15 g boter en 3, 4 eetlepels cacao.
Witte wijn:
vervang door appelsap, cider, kippenbouillon of een beetje azijn aangelengd met water en suiker.
Rode wijn:
vervang door runderbouillon of druivensap.
Citroensap:
gebruik de halve hoeveelheid azijn of pompelmoessap.
Ei:
u kunt een ei vervangen door 2 eetlepels natuuryoghurt of 2 eetlepels aardappel- of maïszetmeel.
Zout:
gebruik selderiezout of sojasaus.
Peper:
probeer paprika of geraspte nootmuskaat.
Als u geen peper of zout hebt, kunt u dit meestal vervangen door specerijen en aromatische kruiden. Zo kunt u meer smaak geven aan uw gerechten zonder de smaak van peper en zout helemaal te vervangen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|