laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ontbrekend ingredient ? vervangen dan maar !
  ingrediënten:
    U hebt een heerlijk recept gevonden, het water loopt u al in de mond en dan ziet u dat u een ingrediënt niet in huis hebt… Dan maar op zoek naar een ander menu-ideetje? Niet nodig! In uw keukenkastje vindt u beslist een vervangingrediënt…
  bereiding:
    Paneermeel:
verkruimel oudbakken brood of beschuiten met de mixer of de rasp.

Verse room:
u kunt dit vervangen door een klontje boter, gecondenseerde melk, kokosmelk of yoghurt (maar breng de bereiding dan niet aan de kook).

Meel:
dit kunt u vervangen door maïzena. Gebruik dan de helft van de hoeveelheid.

Suiker:
gebruik bruine suiker, honing of vanillesuiker ter vervanging.

Chocolade:
vervang een blokje chocolade door ongeveer 15 g boter en 3, 4 eetlepels cacao.

Witte wijn:
vervang door appelsap, cider, kippenbouillon of een beetje azijn aangelengd met water en suiker.

Rode wijn:
vervang door runderbouillon of druivensap.

Citroensap:
gebruik de halve hoeveelheid azijn of pompelmoessap.

Ei:
u kunt een ei vervangen door 2 eetlepels natuuryoghurt of 2 eetlepels aardappel- of maïszetmeel.

Zout:
gebruik selderiezout of sojasaus.

Peper:
probeer paprika of geraspte nootmuskaat.

Als u geen peper of zout hebt, kunt u dit meestal vervangen door specerijen en aromatische kruiden. Zo kunt u meer smaak geven aan uw gerechten zonder de smaak van peper en zout helemaal te vervangen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats