laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bôggetsekoek met spek en stroop
  ingrediënten:
    Neem drie tassen boekweitmeel en kap deze in een mengbeker.
Voeg hierbij anderhalf tas water en anderhalf tas melk.Eventueel nog een ei erbij.
Dit moet in verhouding zijn (Neem je bvb 6 tassen bloem,dan 3 tassen water en 3 tassen melk)
Goed omroeren(beslag mag iets of wat stijf zijn)en verplicht een nachtje laten rusten.
Je kan de harsen spek al een dagje op voorhand(bij tijdsgebrek)bakken maar is niet noodzakelijk.
De volgende dag roer je het beslag nog eens goed om en doe je er eventueel nog wat water bij.Beslag moet uit je mengbeker vloeien,doch mag niet te vloeibaar zijn(dit is gewoon een kwestie van proberen)
  bereiding:
    Neem een koekkepan zet deze op t vuur met een klontje boter erin.(Hier is het proberen om de juiste temperatuur te hebben voor het bakken van je pannekoek.Te koud of te warm,dan zal de pannekoek blijven plakken )
Gooi er een hars spek in en giet nu in rondjes-te beginnen vanuit het midden-je pan vol met beslag.
Ik probeer dan de ringen niet overal aan mekaar te laten komen.Hierdoor krijg je dan dat op die plaatsen je pannekoek lekker knapperig gaat bakken
Kijk met een mes regelmatig onder de pannekoek om te zien of hij al mooi bruin is.Indien ja dan draai je hem om en laat je hem nog effe bakken.
Klaar,leg hem op een bord en smeer er een dun laagje Luikse siroop op en desnoods kan je een stuk koek op een snee zwart brood leggen.

Dit is voor een 10 tal pannekoeken, een streekgerecht van Danke

voor een 4 tal pannenkoeken gebruik je 1 grote tas meel + 1/2 water + 1/2 melk in een pan van Ø22
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats