laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 tiramisutaart
  ingrediënten:
    Voor een bakvorm van 24 cm
biscuit:
5 eieren
200gr fijne suiker
200gr bloem
90gr geraspte fondantchocolade of hagelslag
Om af te werken;
60 ml koffielikeur (of sterke koffie)
250gr mascarpone
100gr bloemsuiker
100 ml room
1/2 koffielepel vanille-essence
Chocoladeschilfers/ hagelslag
Cacaopoeder
  bereiding:
    Klop de eieren met de suiker tot een wit schuim en schep dan de bloem er onder en daarna de geraspte chocolade of hagelslag. Stort deeg in een goed ingevette bakvorm (of gebruik bakpapier). Bak de cake ongeveer 50 minuten in voorverwarmde oven op 180°C ontvorm hem verwijder voorzichtig het bakpapier .Laat de cake afkoelen op een rooster.
Snij de cake horizontaal doormidden. Besprenkel beide kanten met de koffielikeur. Laat de likeur goed intrekken.
Klop de mascarpone op met de bloemsuiker, room en vanille-essence, tot u een gladde crème, Vul met de helft van de mascarpone-creme . Bestrijk dan ook de zijkanten en rol de cake door de chocoladeschilfers. Vul een spuitzak met de rest van de creme men garneer de bovenkant van de taart (ik bedek meestal de hele taart met kleine toefjes). werk af met cacaopoeder.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats