|
|
|
Rundsgoelasj |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
1,200 kg rundsvlees voor goelasj
6 grote tomaten of 8 kleine
1 rode paprika
1 groene paprika
3 grote uien
1 takje tijm, samengebonden met 2 laurierblaadjes
200 g boter ( of een grote brok )
1 blikje tomatenpuree
een weinig bouillon van een blokje |
|
bereiding: |
|
|
Snijd het vlees in mooie blokjes, of laat dit doen door uw slager. Droog de blokjes goed af met een keukenhanddoek. Smelt de boter tot hazelnootkleur en voeg het vlees erbij. Roer goed en laat het aan alle kanten een mooi kleurtje krijgen. Bak het vlees desnoods in tweemaal. Kruid met pezo. Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Snijd de paprika's in vier en haal er alle pitjes, alsook de witte voering uit. Snijd ze ook in grove stukken. Snijd de tomaten onderaan kruiselings in en leg ze in kokend water tot het vel er afkomt. Direct uithalen en ze in koud water onderdompelen. Pellen en het groene kroontje verwijderen. Snijd ze ook in grove stukken. Voeg de uien, paprika's en tomaten bij het vlees. Laat wat bakken. Voeg er dan een weinig bouillon aan toe, alsook het kruidentuiltje en de tomatenpuree. Goed roeren. Laat alles verder stoven op een zacht vuurtje tot het vlees gaar is. Bijkruiden naar wens. Héél lekker met dikke frieten.
Dit is een recept van de Heer Vercruysse R. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|