laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kippenbout met asperges en geraspte wortelen
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

1 bussel groene asperges
3 tot 4 wortelen
2 kippenbillen
1 koffielepel gevogeltefond (poeder)
1 koffielepel olijfolie
Zout
peper
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 220 °C (gasstand . Was de asperges en snij de onderkant eraf. Schraap de wortelen en rasp ze, maar niet te fijn.
Bind de asperges samen en kook ze gaar in licht gezouten water, de kop naar boven. Laat ze uitlekken.
Stoom de geraspte wortelen gaar in een stoomtoestel of leg ze in het kookvocht van de asperges. Doe
er een klein beetje zout bij.
Leg de kippenbillen in een ovenschotel en zet die 5 minuten in de oven. Los de gevogeltefond op in 3 eetlepels water.
Verlaag te temperatuur naar 180 °C. Doe de opgeloste fond in de schotel bij de kip en besprenkel er het vlees mee. Laat nog eens 15 tot 20 minuten braden en overgiet geregeld met het vocht. Draai de
bouten halverwege de gaartijd om.
Leg de asperges in een schotel. Doe er de kip bij en het braadvocht en schik er de geraspte wortelen rond. Dien goed heet op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats