laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Boerenkoolschotel met appel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1kg boerenkool
4 uien
50 gr boter
1 kg aardappelen
2 rookworsten
2 appels
peper
zout
2 eetlepels paneermeel
  bereiding:
    Haal de nerven uit de boerenkool en was de kool grondig.
Snijd de boerenkool grof.
Maak de uien schoon en snijd ze fijn.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien glazig.
Voeg de boerenkool toe en fruit die even mee.
Doe er 2 dl. water bij en wat zout en smoor het geheel één uur op laag vuur.
Schil en was intussen de aardappelen, snijd ze in plakjes van een halve centimeter dik en kook ze ineen pan met een beetje water en zout acht minuten en giet ze af.
Snijd de rookworst in plakjes.
Schil de appels en verdeel ze in partjes.
Doe de helft van de boerenkool in een ingevette ovenschaal en verdeel daarover de plakjes aardappelen en de worst.
Strooi er wat peper over.
Leg de rest van de boerenkool erop en verdeel hierover de appelpartjes.
Bestrooi het geheel met paneermeel en zet de schaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats