|
|
|
Witlof – waterkers salade met walnoten |
|
ingrediënten: |
|
|
50 gr walnoten
10 gram boter
zout cayennepeper
Kopje waterkers (mag ook kiemgroenten zijn)
1,5 eetlepel citroensap (of zachte azijn)
1 theelepel mosterd (fijn)
1 eetlepel olie |
|
bereiding: |
|
|
Hak de noten grof, verwarm de boter in een pannetje en bak de noten rondom bruin, bestrooi ze met water, zout en cayennepeper en laat ze afkoelen.
Was de witlofblaadjes en maak ze goed droog. Snij ze in hele smalle reepjes. Verwijder de eventuele harde hartjes. Verwijder de dikke steeltjes van de waterkers (ikzelf laat ze zitten want ik vind ze lekker, geeft een beetje een bite).
Maak een dressing van olie, citroensap of azijn en de mosterd.
Doe de groenten in een schaal schep de noten en de dressing erdoor.
Erg lekker bij kip
Doe er ook eens partjes mandarijn doorheen ook erg lekker.
Eet smakelijk,
Yvonne Somers. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|