Bulgogi (gemarineerde entrecote) |
|
ingrediënten: |
|
|
500 g, dungesneden entrecote
4 eetlepels Koreaanse Soja-saus (toko)
3 eetlepels rijstwijn (toko)
3 eetlepels suiker
1/5 eetlepel gemalen zwart peper
1 grote eetlepel gemalen ananas (vers is het lekkerst)
1 eetlepel perenmoes
1 1/2 eetlepel gemalen knoflook
3 eetlepels gemalen ui
3 eetlepels sesam olie
Gekookte witte rijst
Mooiste blaadjes van een gewassen kropsla.
verder voor de Sojabonen-saus ( Den Zang ):
250 gr bruine gefermenteerde sojabonenpasta (natuurwinkel)
2.5 eetlepels suikersiroop (toko)
1 eetlepel gemalen verse knoflook
1.5 eetlepel Sesam-olie
1/4 fijn gesneden prei
1 eetlepel sesamzaadjes
Alles in de mixer mengen. Klaar! |
|
bereiding: |
|
|
Leg de entrecote-plakjes in een marinade van alle daaronderstaande ingredienten (t/m de seamolie), met de handen goed mengen. Laat het dan minimaal een kwartier intrekken.
In een grillpan bakt u op hoog vuur kort de lapjes gemarineerd vlees.
Neem een blaadje sla, doe er naar smaak wat sojabonenpasta op , wat witte rijst (of niet) en dan een plakje vlees. Opvouwen en direkt opeten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|