laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 notenkoek
  ingrediënten:
    Deeg:
300 g bloem
200 g boter + extra om de vorm in te vetten
1 (klein) ei
150 g basterdsuiker

Notenvulling:
300 g suiker
2 dl room
300 g gepelde walnoten
Springvorm van 22 cm doorsnede
  bereiding:
    Maak een deeg van de genoemde ingrediënten.

Vet de springvorm in.

Rol het deeg uit en bekleed er de bodem en de zijkanten van de springvorm mee. Houd genoeg over voor een deksel van deeg op de taart.


Verwarm de oven voor op 200 °C


Maak de vulling:

Verwarm de suiker in een pan met dikke bodem onder voortdurend roeren. Als de suiker is gesmolten en een beetje gekleurd is scheutje voor scheutje de room erbij schenken (het gaat enorm bruisen en klontert eerst, maar als je blijft roeren wordt het een egale caramel).

Voeg de noten toe.


Schep de vulling in de met deeg beklede springvorm, rol de rest van het deeg uit tot een deksel en leg dat erop, druk de randen aan en prik enkele gaatjes in het deegdeksel.


Bak de taart 20-30 minuten (als het deeg goudbruin is, is de taart klaar).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats