Bornemse paling in het groen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 kg paling
- 50 gram vetstof
- 1 takje citroenkruid
- 1 ui
- palingkruid en twee handjes peterselie
- een beetje citroensap
- peper en zout
- 50 gram aardappelbloem of bloem |
|
bereiding: |
|
|
- 1 kg paling
- 50 gram vetstof
- 1 takje citroenkruid
- 1 ui
Stroop en was de paling. Snijd de paling in stukken van ongeveer
3 cm. Laat hem stoven in vetstof. Voeg er een weinig vocht bij en
een beetje citroensap en wat peper en zout. Laat de paling gaar
stoven. Afhankelijk van de soort kan dit 15 à 30 minuten duren.
Bind het vocht met de aardappelbloem en voeg het fijngehakte
groen toe. Giet het in een kom en laat afkoelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|