laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geflambeerde perzik
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 perziken
25 g boter
50 g griessuiker
1 citroen
1 vanillestokje
1 glaasje likeur, bv. Grand Marnier
vanille-ijs
  bereiding:
    Ontvel de perziken door ze enkele seconden onder te dompelen in kokend water en ze onmiddellijk af te koelen.
Verdeel de perziken in partjes.
Smelt de boter in een pan.
Bak de partjes gedurende enkele minuten.
Snijd het vanillestokje in de lengte door en leg het in de pan.
Voeg citroensap toe.
Strooi suiker over, laat de saus lichtjes inkoken tot siroop.
Schraap de inhoud van het vanillestokje los en voeg het bij de saus.
Verwarm het glaasje likeur gedurende enkele seconden in de microgolfoven.
Giet de likeur in de pan en flambeer.
Dien op in een schaaltje met een bolletje vanille-ijs.


Flambeer nooit onder een dampkap!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats