laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebraden schelvis a la pagotière
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

800 g schelvis
2 uien of 4 sjalotten
250 g worteltjes
250 g champignons
1 citroen
gehakte peterselie
peper, zout
nootje vetstof
  bereiding:
    Maak de groenten schoon, spoel en snijd ze.
Stoof de uien enkele minuten.
Vet een vuurvaste schotel in.
Legde uien in de schotel.
Stoof in dezelfde kookpan de worteltjes enkele minuten, kruid met peper en zout.
Schik de worteltjes op de uien.
Spoel de vis af en leg die op de groenten.
Kruid met peper en zout.
Leg citroenschijfjes (van halve citroen) op de vis.
Dek de schotel af en maak gaar op het volle vermogen in de microgolfoven gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten.
Maak ondertussen de champignons schoon, snijd ze in schijfjes en stoof ze.
Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Schik als de vis en de groenten gaar zijn, de champignons errond.
Bestrooi met peterselie.
Versier met citroenschijfjes.
Dien op met aardappelpuree of aardappelkroketten.


Variatie
Dit gerecht kun je ook in een gewone oven bereiden gedurende 40 a 50 minuten op 175 ° C.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats