 |
|
 |
Kabeljauw op Florentijnse wijze |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
800 g kabeljauwfilet of schelvisfilet
voor de court-bouillon:
1 ui
1/2 prei
stukje selderij
1 worteltje
1 laurierblad
2 kruidnagels
enkele peperbolletjes
peper, zout
voor de spinazie:
1 kg verse spinazie
20 g vetstof
geutje melk
peper, zout
nootmuskaat
2 beschuiten
voor de kaassaus:
50 g vetstof
50 g bloem
1/2 l melk
100 g gemalen kaas (bv. Emmental, Gruyère,...)
peper, zout nootmuskaat |
|
bereiding: |
|
|
Bereid een court-bouillon. Pocheer de kabeljauw in de bouillon gedurende ongeveer 10 min.
Maak de spinazie schoon, verwijder de steel-tjes, spoel. Blancheerde spinazie. Laat de spinazie uitdruipen, hak ze fijn. Stoof de spinazie op in de vetstof met de verkruimelde beschuiten, het geutje melk en de kruiden. (Je kunt de verse spinazie vervangen door 500 g diepvriesspinazie, die wel moet worden opgestoofd.)
Bereid de kaassaus.
Vet een vuurvaste schotel in. Verdeel de spinazie over de schotel. Schik er de vis op.
Overgiet met kaassaus. Bestrooi met een beetje kaas.
Gratineer in de oven.
Dien op met aardappelpuree.
Anders:
Kabeljauw è la Mornay
Dit gerecht is een vereenvoudiging van kabeljauw op Florentijnse wijze.
De spinaziebereiding valt weg.
Pocheer de kabeljauw, schik die in een schotel en giet er kaassaus over.
Gratineer dit alles onder de grill. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|