|
|
|
Gebakken kalfssteaks op koloniale wijze |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 kalfssteaks
1 schijf gekookte hesp
enkele gehakte champignons
25 g gemalen kaas
8 houten prikkers
gekruide bloem (peper, zout, nootmuskaat)
30 g vetstof
Voor de saus: bestaat uit een kerriesaus met garnituurgroenten
Kerriesaus:
20 g vetstof
1 appel
1 stukje selder
2 eetlepels bloem
1 koffielepel kerriepoeder
1 dl droge witte wijn
2 dl vleesbouillon
Garnituurgroenten:
1 rode paprika
1 ui
1 wortel
1 groene paprika
200 g champignons
20 g vetstof
maïzena
3 dl vleesbouillon
gehakte peterselie
gehakte kervel
Garnituur:
4 schijven ananas
25 g vetstof
8 schijven ontbijtspek |
|
bereiding: |
|
|
Snij hesp in blokjes en meng met champignons en kaas
Snij kalfssteaks voor 3/4 door en vul op met dit mengsel, vouw dicht en steek vast met prikkers
Haal vlees door gekruide bloem
Bereid garnituur voor kerriesaus:
snij garnituurgroenten in julienne fruit groenten aan in vetstof, voeg bouillon toe en laat beetgaar stoven
Bereid kerriesaus:
schil appel, snijd in blokjes
maak selder schoon, spoel, snijd
smelt vetstof, fruit appel en selder, bestrooi met bloem en kerriepoeder en laat even kleuren
voeg witte wijn en bouillon toe en laat stoven tot appel en selder gaar zijn
wrijf saus door puntzeef en voeg bij garnituurgroenten
bind eventueel met gebroken maïzena
voeg peterselie en kervel toe
Bak vlees in vetstof in pan, kruid, laat 10 tot 15 min. nagaren.
Bereid garnituur voor.-
omwikkel ananas met spek, laat even kleuren in vetstof in pan
Schik vlees op bord, leg ananas op vlees, dresseer saus |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|