laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mignonnettes op z'n Normandisch
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 varkensmignonnettes
n geutje water
25 g vetstof
peper, zout
2 dl room
2 appelen, bv. Jonagold, Jonagored, Elstar,...
3 el calvados
2 el suiker
  bereiding:
    Schil de appelen, snijd ze in partjes. Bak de appelen in een pan met een beetje vetstof.
Bestrooi de appelen met de suiker. Houd warm.
Bak de mignonettes in een andere pan gedurende 3 minuten aan elke kant in de vetstof, kruid ze met peper en zout.
Houd het vlees warm.
Ontvet en deglaceer de pan met calvados, flambeer (NOOIT ONDER DAMPKAP!!)
Voeg de room toe en laat inkoken, kruid eventueel bij met peper en zout.
Leng de saus eventueel aan met water als ze te sterk van smaak is.
Schik de mignonnettes op een spiegel van saus, versier met de appelen.
Dien op met aardappelgratin of puree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats