laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pasteitje met vis/vispannetje
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 bladerdaaggebakjes (b.v. in de vorm van een vis)
1 sjalot
stukje zalm,kabeljauw,schelvis,lotte,zeetong,hondstong, roodbaarsfilet....
10 gr vetstof
geutje water
geutje witte wijn of kruidenbouillon
100 ggarnalen
1/2 blikje krab
1 citroen
peper, zout

voor de saus:
45 g vetstof
45 g bloem
1/4 l melk
1/4 l visbouillon of stoofvocht van vis
1 eierdooier
citroensap
peper, zout
  bereiding:
    Stoof de vis gedurende ongeveer 10 minuten in een weinig vetstof met sjalot, beetje water, witte wijn of kruidenbouillon. Je kunt de vis ook met deze bestanddelen gaar maken in de microgolfoven.
Maak de saus op basis van een roux en voeg er de overige bestanddelen aan toe.
Warm de bladerdeegkorfjes op in een warme oven (150 °C) gedurende ongeveer 10 minuten.
Voeg de vis bij de saus, voeg de gespoelde garnalen en de krab toe.
Vul de korfjes en dien op met een schijfje citroen.
Een vispannetje kan op dezelfde manier worden bereid.
Het gerechtje dien je op in een individueel schaaltje zonder bladerdeegkorfje. Op de gevulde schaaltjes kun je een beetje gemalen kaas of paneermeel met enkele nootjes boter strooien.
Gratineer daarna even in de oven.

Tips:
Zalm niet samen met andere vissoorten bereiden.
Het stoofvocht van zalm niet verwerken in saus.
Het stoofvocht kan gebonden worden met beurre manie.
Saus kan gebonden worden met geutje room.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats