Gebakken reuzengarnaal met look |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
24 reuzengarnalen (vroeger scampi genoemd)
2 teentjes knoflook
3 sjalotjes
50 g boter
peper, zout, lookkruiden
1/2 citroen
3 el gehakte peterselie |
|
bereiding: |
|
|
Bereid de reuzengarnalen voor: maak een inkerving in het bovengedeelte en verwijder met een mesje het darmkanaal. Spoel ze.
Smelt de boter in de pan tot ze schuimt. Voeg de reuzengarnalen toe en bak ze in enkele minuten. Kruid. Reuzengarnalen kleuren roze door het gaar worden.
Voeg de sjalotjes en de knoflook toe. (Knoflook mag fijngesneden of geperst worden met een knoflookpers.)
Deglaceer met citroensap het aanbaksel in de pan.
Bestrooi met peterselie.
Dien op met stokbrood of bruin brood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |