 |
|
 |
Kip met ham en kruidenkaas |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 kipfilets
8 plakken rauwe ham
100 g kruidenkaas
bieslook, peterselie,
sjalot
peper, zout
kippenbouillon
1 dl room
olijfolie |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de kipfilets overlangs in, laat aan één kant aan elkaar.
Klap de filets open en kruid met peper en zout.
Maak de vulling: meng de kaas met de fijngehakte bieslook, peterselie, sjalot.
Bestrijk de binnenkant van de kipfilets met de vulling.
Klap ze dicht.
Rol elke filet in 2 plakjes ham.
Bak 15 tot 20 minuten in olijfolie.
Ontvet de pan met behulp van huishoudpapier.
Deglaceer het aanbaksel met de bouillon, laat inkoken tot de helft.
Voeg de room toe, laat inkoken tot sausdikte.
Kruid eventueel bij met peper en zout.
Snijd het vlees schuin en schik het op een bord.
Werk het bord af met saus.
Dien op met gebakken aardappelen of rijst.
Variaties
Je kunt variëren met parelhoen of kalkoen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|