laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Witloofpasteitje met gepocheerd ei en mousselinesa
  ingrediënten:
   

    4 stronkjes witloof
    4 bladerdeegpasteitjes
    50 g boter (bakboter)
    4 eieren
    nootmuskaat
    100 g boter (roomboter)
    2 eierdooiers
    2 eetlepels citroensap
    peper
    zout
    2 tomaten
    8 sprietjes bieslook
  bereiding:
    Bereiding:
Het schoongemaakte witloof in lange, fijne reepjes snijden en gedurende 5 minuten fruiten in boter. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
De pasteitjes opwarmen in de oven.
De eieren voorzichtig breken en gedurende 4 minuten pocheren in water met een scheut azijn (geen zout toevoegen). Laten uitlekken, de randen bijsnijden en de eieren warm houden.
De mousselinesaus bereiden. De boter laten smelten au bain-marie of op een heel zacht vuurtje en ze opkloppen met de eierdooiers tot een gladde, luchtige saus. Kruiden met peper, zout en een scheutje citroensap.
De warme pasteitjes vullen met witloofreepjes en er telkens een gepocheerd ei op leggen.
Warm opdienen met een lepel saus. Het bord versieren met dobbelsteentjes gepelde tomaat en bieslook.
Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats