laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rini's witloofrolletjes met zalm
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

6 kleine witloofjes
gerookte zalm
light kaas met kruiden
2 super dikke Nicolasaardappelen
eidooier
fond
enkele bolletjes beurre manié
zout, gemalen peper, een snuifje nootmuskaat
een half uitgeperst appelsientje.
  bereiding:
    De kleine witloofjes ga ik 'uitdenhele' klaar stoven in boter (+/- een kwartiertje) met wat zout, gemalen peper, een snuifje nootmuskaat en een half uitgeperst appelsientje.

Leg zo'n aardappelkanjer nadat je hem gewassen hebt, gewoon plat en snij horizontaal zijn dak eraf.

Gooi de twee onthoofde knollen in kokend water voor +/- 15 minuutjes... tot net voor gaar, zeg maar beetgaar (al dente)
Neem een koffielepeltje en lepel ze leeg... maar doe dat voorzichtig dat je toch nog wat behuizing van de knol overhoudt, anders valt hij in.

Het uitgeprutste patattenvlees meng je met evenveel kruidenkaas en een eidooierke tot een smeuïge massa. Voeg zout en draaitjes pepermolen toe naar eigen smaak.

Vul de leeggemaakte Nicolasknollen nu mooi terug op met deze heerlijke brei en zet ze in een voorverwarmde oven (180 graadjes) voor max 10 minuutjes.

Haal de gestoofde witloofstronkjes uit het kastrolletje en leg ze even naast je papatjes in de oven.

In het ge-appelsiende braadjus doe je wat fond (kip of kalfs of eventueel runds) en laat dat snel reduceren.

Haal je sausje van het vuur en gooi er enkele bolletjes beurre manié in (of gewone koude boter) en klop het geheel tot een romig lopend sausje zonder room (hihi)

Haal nu je stronkjes witloof uit en wikkel ze snel stuk per stuk in de dunne sneetjes klaargelegde gerookte zalm. Door de hoge temperatuur van de witloofjes zal de zalm zich mooi lauw aanpassen en wordt van rood lichtjes rozig. Leg ze op je bord in stervorm, haal de knol uit de oven en parkeer hem mooi in het midden.

lepel je sausje voorzichtig tussen de stervormige zalmwitloofjes en bestrooi het geheel met gehakte peterselie en draai er nog gerust eens met je pepermolen over.

Smakelijk !!

PS. Beurre manié:
Een handig hulpmiddel om sauzen, soepen en stoofschotels te binden is beurre manié, een mengsel van gelijke delen koude boter en bloem, tot een pasta gekneed. Beurre manié‚ wordt met kleine klontjes tegelijk door de saus geroerd tot die volledig gebonden is. Laat de saus daarna nog 5 minuten doorkoken om de bloem te laten garen. Bewaar beurre manié in kleine klontjes in de diepvries, zo heeft u het altijd bij de hand
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats