|
|
Snijd de panklare poularde van 1800 gram in stukken.
Bestrooi elk stuk met 2 snufjes zout en 2 slagen aan de pepermolen.
Pel de 2 uien en snipper ze heel fijn.
Zet een grote braadpan op middelhoog vuur en doe er de 3 eetlepels olie in.
Wacht tot de olie de juiste temperatuur heeft en braad er dan de van zout en peper voorziene stukken kip 2 minuten per kan in aan.
Draai het vuur laag, voeg de gesnipperde uien toe en bak ze 5 minuten zachtjes met de kip mee.
Pers ondertussen de citroenhelft uit en open het blik ananas om er 1 deciliter sap uit af te meten.
Laat de schijven ananas uitlekken.
Giet bij de inmiddels goudkleurig gebakken uien een deciliter rum.
Houd er een brandende lucifer bij (oppassen!!)
Roer om met een houten lepel en giet er meteen na het doven van de vlam de deciliter ananassap en het citroensap bij.
Strooi er 3 snufjes zout overheen en werk het geheel met een houten lepel door elkaar.
Sluit de pan en laat de inhoud 15 minuten zachtjes stoven.
Snijd ondertussen de 8 schijven ananas in stukjes.
Doe ze na het verstrijken van de 15 minuten in de braadpan, schep ze met de houten lepel voorzichtig door de rest en laat ze onder de deksel nog 10 minuten meepruttelen.
Voeg zonodig meer zout en peper toe.
Dien het gerecht op met gekookte rijst. |