|
|
Brokkeldeeg:
zeef de bloem op een zuivere werktafel
snijd de boter in kleine stukjes
maak in het midden van de bloem een kuiltje en doe daarin de suiker, het ei, en de boterklontjes
kneed met koele handen het geheel tot een stevig deeg
bol het deeg op en wikkel het in folie
laat 2 uur rusten in de koelkast
Cakedeeg:
doe de zachte boter in een kom en roer er langzaam de suiker door
voeg de eierdooier toe en meng goed
zeef de bloem boven de kom en spatel deze door het beslag
schep daarna het stijfgeklopte eiwit door het deeg
Verdere bereiding:
bekleed een hoge taart- of cakevorm met het brokkeldeeg
bestrijk het deeg met rabarberconfituur
lepel het cakedeeg over de rabarberconfituur
schuif het geheel 15 minuten in een oven op 180°C
schik de in 4 gesneden (geschilde) appelen (of peren) erop en schuif het gebak opnieuw in de oven gedurende 15 minuten
bestrijk het gebak warm met perzikenconfituur, vermengd met bloemsuiker laat verder afkoelen
Suggestie: Dit gebak kunt u lichtjes besprenkelen met een zoete likeur zoals Drupke uit Zoutleeuw of Tiense likeur. |