Hagelandse kaastaart |
|
ingrediënten: |
|
|
een pakje kant-en-klaar kruimeldeeg
500 gram vette plattekaas
3 eieren
150 gram fijne witte suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 afgestreken lepel maïzena |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 180°. Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker en de vanillesuiker goed door elkaar en roer er daarna de plattekaas onder. Het mengsel moet glad en smeuïg zijn. Strooi de maïzena en meng opnieuw. Klop het eiwit tot sneeuw en hef dit onder de vulling. Leg het deeg - met het bakpapier - in een taartvorm van 25 cm diameter. Snijd het overtollige deeg weg. Prik even in het deeg met een vork en giet er de kaasvulling in. Reken ongeveer 35 minuten baktijd. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|