laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roodbaarsfilet met geroosterde tomaat en garnalen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 zakje verse bieslook
8 trostomaten
4 eetlepels olijfolie
500 gram roodbaarsfilet
(zee)zout
versgemalen zwarte peper
4 eetlepels bloem
30 gram boter of margarine
125 gram hollandse garnalen
1/2 citroen
  bereiding:
    Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen boven kom
bieslook fijn knippen. Tomaten wassen en halveren. Tomaten op bakplaat zetten en royaal besprenkelen met olie. Visfilets bestrooien met zout en peper. Vervolgens door bloem wentelen en overtollige bloem afkloppen. in koekenpan boter verhitten en filets in 8 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege voorzichtig keren. Intussen tomaten onder hete grill 8 minuten roosteren tot vel gaat loslaten en tomaten licht gaan kleuren. Tomaten direct bestrooien met zout, peper en bieslook. Intussen in pan garnalen met citroensap besprenkelen en licht bestrooien met zout en peper. Vervolgens verwarmen, maar niet koken. Filets met garnalen over vier borden verdelen en geroosterde tomaten erbij leggen.

Dit is een recept van Nynke van der Kooi
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats