Roodbaarsfilet met geroosterde tomaat en garnalen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 zakje verse bieslook
8 trostomaten
4 eetlepels olijfolie
500 gram roodbaarsfilet
(zee)zout
versgemalen zwarte peper
4 eetlepels bloem
30 gram boter of margarine
125 gram hollandse garnalen
1/2 citroen |
|
bereiding: |
|
|
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen boven kom
bieslook fijn knippen. Tomaten wassen en halveren. Tomaten op bakplaat zetten en royaal besprenkelen met olie. Visfilets bestrooien met zout en peper. Vervolgens door bloem wentelen en overtollige bloem afkloppen. in koekenpan boter verhitten en filets in 8 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege voorzichtig keren. Intussen tomaten onder hete grill 8 minuten roosteren tot vel gaat loslaten en tomaten licht gaan kleuren. Tomaten direct bestrooien met zout, peper en bieslook. Intussen in pan garnalen met citroensap besprenkelen en licht bestrooien met zout en peper. Vervolgens verwarmen, maar niet koken. Filets met garnalen over vier borden verdelen en geroosterde tomaten erbij leggen.
Dit is een recept van Nynke van der Kooi |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|