Witloofsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 stronkjes witloof uit volle grond
1 wit van prei,
1 aardappel
1 koffielepel zacht currypoeder
1 l melk
1 klontje boter
1 eetlepel fijngehakte |
|
bereiding: |
|
|
Snijd het witloof in kleine stukjes. Snijd de prei ook in kleine stukjes en was deze onder de koudwaterkraan.
Schil de aardappel en versnijd eveneens in kleine blokjes.
Laat een klontje boter uitsmelten in een soepketel.
Zwier het witloof in de boter. Laat een minuut of drie zacht stoven.
Voeg de prei toe en laat nog 5 minuten verder stoven.
Strooi de curry uit over de groenten en laat nog 30 seconden stoven.
Giet de melk in de pot en breng lieflijk aan de kook.
Doe de aardappelen in de soep en laat 20 minuten zacht koken zonder deksel.
Mix de soep. Peper en zout. Werk af met fijngehakte kervel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|