laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amerikaanse kaastaart
  ingrediënten:
    50 gram boter
75 gram cornflakeskruimels
100 gram fijne witte suiker
200 gram cottagecheese
150 gram plattekaas
8 blaadjes gelatine
2 eieren
geraspte schil en het sap van een citroen
1/8 liter slagroom
voor de garnering: verse druiven of partjes perzik
  bereiding:
    Smelt de boter op een laag vuur. Roer er weg van het vuur de cornflakeskruimels door en 30 gram suiker. Schep dit mengsel in een springvorm (20 cm diameter) en laat afkoelen in de koelkast. Maak ondertussen de vulling. Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp ze uit zodra ze zacht zijn. Los de gelatine op in twee lepels warm water. Wrijf de cottagecheese door een zeef en vermeng de kaas met de plattekaas en de geraspte citroenschil. Splits de eieren en klop de dooiers met de rest van de suiker. Roer het citroensap door de opgeloste gelatine en meng dit met de eierdooiers. Schep deze mix door het kaasmengsel. Klop de eiwitten stijf en de slagroom lobbig en schep ze door het kaasmengsel. Giet de vulling op de cornflakesbodem en strijk de bovenkant glad. Zet drie uur in de koelkast. Versier de taart met druiven of partjes perzik.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats