laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauwschotel met kokos
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 gr kabeljauwfilet (best zonder graten!)
4 dl kokosmelk
200 gram rijst
3 el olie (ik gebruik olijfolie)
2 el limoensap (citroen kan ook als je geen limoen vindt)
2 tomaten
1 ajuin
1 tl koriander
1 teentje knoflook
1 groene paprika
1 tl cayennepeper
  bereiding:
    Snij de visfilets in 4 stukken, besprenkel ze met het sap (evt. citroen) en bestrooi ze met peper en zout. Pel ajuin en knoflook en snipper ze. Maak de paprika schoon en snij hem klein. Pel de tomaten en snij ze in stukjes. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de stukken vis, uitgelekte tomaten, paprika en koriander toe en laat alles smoren. Laat de visfilets in 10 minuten gaar worden en neem ze uit de pan. Voeg de rijst en kokosmelk toe. Kook de rijst in 25 minuten gaar. Warm de laatste minuten de vis mee. Maak de rijst op smaak met cayennepeper en zout.

Tips: opgelet!
- Het brandt snel aan als je niet oplet, dus blijf er bij en roer regelmatig
- vis valt makkelijk uiteen, ik gebruik zo een ijzeren mandje waar je de filets kan inleggen en het mandje hang je dan in je pan (heel handig!) op deze manier valt mijn vis niet uiteen. Om de vis weer mee op te warmen zet ik de vis de laatste 5 min op laag vuur bovenop de rijst en ingredienten en roer ik niet meer. Of ik leg de vis gewoon in een voor verwarmde oven (in aluminiumfolie) onder 100°c om hem warm te houden.
- gebruik vis zonder graten want als je vis toch uiteen valt dan is het heel vervelend en moeilijk om de graten er uit te vissen!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats