laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Flantaart
  ingrediënten:
    1/2 liter melk
3 eieren
65 gr bloem
100 gr suiker
150 gr crème patissière (banketbakkersroom)
1 voorgerolde bladerdeeg
  bereiding:
    Scheid de eieren
Start met het witkloppen van de eigelen met 50 gram suiker
De pasteibakkersroom hieraan toevoegen en goed doorroeren
De bloem toevoegen en goed doorroeren tot er geen klonters meer zijn
Het eiwit met 50 gram suiker opkloppen en door het mengsel spatelen
1/2 liter melk beetje bij beetje toevoegen
Doe de bladerdeeg in een platte bakvorm en druk goed aan
Prik er met een vork een paar gaatjes in
Giet het deeg in de vorm
Plaats gedurende 30 min in een oven van 190gr

Tips:
Eigelen witkloppen
Banketbakkersroom gebruiken
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats