|
|
|
Moussake met verse tomaten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 8 personen :
400 gr. gehakt (bij voorkeur lamsgehakt)
2 spaanse uien
1 eetlepel koriander
4 teentjes look
1,5 kg tomaten
4 aubergines
5 aardappelen
150 gr fetakaas |
|
bereiding: |
|
|
Bak het gehakt met de gesnipperde ui en de look aan in een pan. Pel inmiddels alle tomaten. Snij 3 ervan in stukken en voeg dit samen met het gehaktmengsel in een kookpot. Voeg zout, cayennepeper en koriander toe en laat gedurende 40 min inkoken (eventueel een klein beetje kippenbouillon bijvoegen om aanbakken tegen te gaan)
Snij de augergines in schijfjes van ongeveer 0,5 cm, bestrooi met zou en laat even uitlekken in een vergiet.
Schil de aardappelen en snij ook in schijfjes avn ongeveer 0,5 cm.
Dep de aubergines droog en bak schijfje voor schijfje lans beide kanten aan in olijfolie. Laat uitlekken op een handdoek.
Doe nu hetzelfde met de aardappelen
Snij de overgebleven tomaten eveneens in schijfjes
Leg onderaan de schotel een fijn laagje gehaktmengsel om aanbakken tegen te gaan. Werk dan in laagjes : aubergine, aardappel, tomaat, gehakt tot de schotel vol is. Druk van tijd tot tijd gerust wat aan met je handen zodat het een compact mengsel wordt.
Maak dat een lichte roux met wat bloem, melk, peper en nootmuskaat. Voeg hier de feta aan toe en giet over het mengsel.
Laat ongeveer een uurtje bakken in de over op 175 graden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|